Следвайте Гласове в Автор:Бизнес дейностите на съпруга на председателката на Комисията

...
Следвайте Гласове в Автор:Бизнес дейностите на съпруга на председателката на Комисията
Коментари Харесай

Експрес: Съпругът на Урсула фон дер Лайен замесен в съмнителни фармацевтични сделки

Следвайте " Гласове " в 
Автор:

Бизнес дейностите на брачна половинка на председателката на Комисията Урсула фон дер Лайен са в центъра на вниманието на европарламента сега. Основният проблем е съмнителното разпределяне на дотации за фармацевтични компании, в което Хайко фон дер Лайен играе водеща роля. 
Вероятно не е инцидентно, че точно безпартийната италианска евродепутатка Франческа Донато повдигна въпроса за бизнес дейностите на брачна половинка на председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен (64). Както осведоми вестник Welt, в изпълнено с възмущение писмо от 26 октомври до председателката на специфичната комисия " Корона " на Екологичен потенциал Катлин ван Бремпт, Донато съобщава за " аморални дейности " и " смущаващи вести ", които се популяризират за Хайко фон дер Лайен (67).
Като италианка тя би трябвало да знае, че единствено преди 10 месеца в Удине, Италия е основана компанията Orgenesis Italia, дъщерно сдружение на едноименната американска компания Orgenesis, която е профилирана в генната и клетъчната терапия и в която Хайко фон дер Лайен като експерт по клинични изпитвания е медицински шеф от 2020 година насам.

Евродепутатът Франческа Донато е изумена от обстоятелството, че компанията Orgenesis Italia е съумяла да реализира прелом малко след основаването си. Тя придобива дял във Фондацията за генна терапия и създаване на медикаменти благодарение на РНК технология на университета в Падуа, която е всеобщо субсидирана със средства на Европейски Съюз. По-конкретно, 320 млн. евро от Фонда за възстановяване на Европейски Съюз са постъпили в Падуа, като част от тях - 383 000 евро - са били предоставени непосредствено на Orgenesis Italia. А кой е в надзорния съвет на гореспоменатата фондация? Някой си Хайко фон дер Лайен. Нещо повече, фон дер Лайен подава оставка оттам в същия 26 октомври, когато Франческа Донато изпраща писмото до ръководителя на специфичния комитет " Корона ". Вероятно всичко това е съвпадане.

Неговите бизнес действия са сложени под въпрос предвид на финансирането от Европейски Съюз, Хайко фон дер Лайен Източник: LinkedIn
Обвиненията против Хайко фон дер Лайен: дейностите му са били освен " неразумни ", само че и " неетични "
Оливие Худеман от неправителствената организация Corporate Europe Observatory, която се застъпва за бистрота при въздействието върху политиките на Европейски Съюз, подлага на критика брачна половинка на ръководителя на Европейската комисия пред вестник Welt. " Позицията на Хайко фон дер Лайен във фондацията на университета в Падуа по време на отпущането на безвъзмездните средства носи риск от спор на ползи. "
Като брачен партньор на ръководителят на Европейска комисия, за Хайко фон дер Лайен е било " безразсъдно да поеме публична управителна роля в план с такова доста финансиране от Европейски Съюз ". Самият народен представител от Европейски Съюз Франческа Донато написа в писмото си до ръководителя на комисията за " Ковид ": " Явно е неетично брачният партньор на ръководителят на Европейска комисия да взе участие в ръководството на част от тези средства за финансиране на научни проучвания на група добре познати мултинационални фармацевтични компании, в това число и на самата Orgenesis. "
Но това не е всичко - Хайко фон дер Лайен е обвързван и с друго подозрително финансиране. След назначението на фон дер Лайен за медицински шеф на Orgenesis, в Европейски Съюз са основани най-малко четири дъщерни сдружения, някои от които са получили милиони дотации. През ноември 2021 година да вземем за пример гръцкото държавно управление е инжектирало " до 32 млн. евро " в взаимно дружество, което Orgenesis е сключила с биотехнологичната компания Theracell, оповестява Bloomberg.

Хайко фон дер Лайен има водеща роля в Orgenesis като медицински шеф
Ръководителят на ЕК Урсула фон дер Лайен също дължи обяснения за договорката на Европейски Съюз за имунизацията Covid 19
Но това не е всичко. Orgenesis получи огромна помощ също и в Нидерландия. При финансирането на консорциум от биотехнологични компании и университети 1,2 млн. евро бяха предоставени на Mida Biontech, дъщерно сдружение, напълно притежавано от Orgenesis. А в Германия, родината на фон дер Лайен, Orgenesis към този момент има клон, основан през март 2021 година Главен изпълнителен шеф е Хайко фон дер Лайен. Седалището на компанията се намира на последния етаж на пететажна жилищна постройка в Мюнхен-Швабинг.
Във всеки случай в писмото си евродепутатът Донато повдига въпроса дали отпущането на дотации на Orgenesis е било осъществено правомерно. Но по-важното е дали дейностите на Хайко фон дер Лайен във фармацевтичната промишленост са съвместими с позицията на брачната половинка му?
Дискусията за бизнес дейностите на Хайко фон дер Лайен е взривоопасна, не на последно място на фона (EPPO) на многомилиардните сделки на Европейски Съюз за ваксини против Covid-19.  сред ръководителя на Европейската комисия фон дер Лайен и шефа на Pfizer Алберт Бурла. Председателят на Европейска комисия изрично отхвърля да разкрие наличието на SMS-ите.
Източник: 
 
 
 
 
 
 
 
08 Ное 20229308 Ное 202224208 Ное 202231708 Ное 202239908 Ное 2022111308 Ное 2022251КоментариНе мое да бъде08 Ное 2022 17:41ч.
Не имам вяра. Таквизи кристално чисти демократье не мое да крадат като тъмни балкански субекти
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР